Awards

Valentijnprijs

In Januari 2015 kreeg ik het bericht dat ik met mijn boek ‘De verloren zoon’ was genomineerd voor de Valentijnprijs. Ik had hier helemaal niet op gerekend en was natuurlijk heel erg verrast. Er waren nog 4 andere auteurs genomineerd en na een week werd het officieel bekend en mocht ik eindelijk mijn nieuws rond vertellen.

Daarna brak er een spannende tijd aan, want iedereen mocht stemmen op de genomineerde boeken. Degene die de meeste stemmen had, zou winnen.

Op 14 februari werden we verwacht in de openbare bibliotheek van Amsterdam. Het was een gezellige dag dat eerst begon met een vergadering, daarna een heerlijke lunch, gevolgd door meet&greet voor de vrienden van Valentijn met de aanwezige auteurs. Verder was er pianomuziek en het voordragen van gedichten. Daarna werden de genomineerden één voor één naar voren geroepen voor een interview. Esther Duller stelde de vragen en wij zaten volop in de schijnwerpers.

valentijn01

Daarna nam Eppo van Nispen tot Zevenaer nam het over. Hij rekte de tijd om de spanning nog meer te verhogen. Toen kwam eindelijk het verlossende woord: er waren maar liefst 2 winnaressen. Dat was ik, samen met Marjan van den Berg. Terwijl we naar het podium liepen, barstte het applaus in de zaal los. Even later stond ik met de prijs en een cheque in mijn handen. Daarna volgde felicitaties en bloemen.

valentijn02valentijn03
valentijn04a

Het was heel bijzonder om dit mee te maken. In de week die volgde, werden er dagelijks bloemen bezorgd. Mijn kamer werd uiteindelijk één grote bloemenzee. Heel mooi om er op terug te kijken!

2 gedachten over “Valentijnprijs”

  1. marianne zegt:

    ik vind uw boeken erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.